Brau de Pacs

Dimarts, 28 de març de 2023 a les 00:00

L'Ajuntament us informa que es va demanar a VINSEUM la possibilitat de poder exposar la figura de bronze en forma de brau procedent d’antigues troballes arqueològiques a la vil·la romana de la Rectoria de Pacs que es va dipositar al Museu de Vilafranca (actual VINSEUM) l’any 1944, registrat amb el número d’inventari MV-2789. Des de llavors l'objecte ha tingut un lloc destacat a les diverses exposicions estables del VINSEUM.

La intenció de l’Ajuntament és posar en valor no només l’objecte en concret sinó també la importància patrimonial de la vil·la romana i la història del municipi. Valorada la importància de l’objecte i el valor representatiu dins l’exposició estable de VINSEUM, així com la major visibilització i seguretat de l’objecte, Vinseum ens va suggerir la cessió en préstec d’una còpia del brau, feta el 1970, finalment tindrem a Pacs la rèplica exposada a l'Ajuntament on s'ha preparat un espai adequat seguint les recomanacions expositives dels professionals del VINSEUM.

El pròxim dia 2 d'abril de 2023 a les 13:00 hores, és la presentació del Brau de Pacs a la Sala Joan Esclasans on serà exposat.

Volem agrair públicament al President del VINSEUM el Sr. Joan Tarrada, així com el seu director Xavier Fornos i a tot el personal que ho ha fet possible.

Us hi esperem!

Darrera actualització: 28.03.2023 | 11:42