Llocs d'interès

 • El nucli vell de Pacs

  És troba a la part més alta de la població i se centra a l’entorn de la plaça Major, d’orígens medievals, probable emplaçament del castell de Pacs, del qual en parlen fonts històriques. 
   

 • Exposició permanent de Josep Rabanillo

  Propietari de la millor col·lecció de màquines d'escriure que existeix a Europa.

  Aquest jubilat, veí de Pacs va començar a reparar màquines d'escriure després de la Guerra Civil i avui en dia n'ha aconseguit reunir més de 380 de totes les èpoques i models. La seva llarga experiència de l’ofici i els seus valuosos coneixements de la mecànica interna d'aquestes antigues màquines, han permès que totes les peces de la seva col·lecció hagin arribat als nostres dies en bon estat i que funcionin a la perfecció...

   

 • L’església parroquial de Sant Genís

  Situada a llevant del nucli de Pacs, al barri de la Rectoria, ocupant l’emplaçament d’una vil·la romana, bastida al segle XVII (1669), és un edifici d’una sola nau amb capçalera triangular a l’exterior, coberta amb volta de creu de sis arcs sobre mènsules i clau de volta. La volta de la nau és d’aresta d’arcs apuntats, sobre arcs torals. Els capitells presenten decoració escultòrica. El portal és allindat amb columnes i frontó, i decoracions figuratives al capdamunt. El campanar és de base quadrada amb finestres per a les campanes i coberta de pavelló

 • Pont de la Salzereda

  És troba al fons del pàrquing que hi ha davant de l'Ajuntament de Pacs del Penedès, a mà esquerra. És un pont de fusta que comunica el nucli de Pacs amb el racó de la Salzereda i amb l’església de Sant Genis. Aquest racó es una zona aïllada i en frondosa vegetació, per sota d'aquest pont passa la rierade Pacs.

 • Torre de l'Aigua de la Bleda

  És troba a l'alçada de Pacs del Penedès, hi ha una torre i/o campanar, on el trencall de les caves Torres, i quasi al límit del terme municipal de Santa Margarida i els Monjos, al final del camí es troba un cartell que indica que és una torre d’elevació d’aigua. 

Darrera actualització: 22.06.2021 | 11:36
Darrera actualització: 22.06.2021 | 11:36