Nova identitat gràfica municipal

Dilluns, 22 d’abril de 2024

L'Ajuntament us informa de l'estrena nova identitat gràfica municipal.

Apostar per l’evolució i l’actualització demostra que tenim un Ajuntament viu, actiu i consolidat.

Una identitat gràfica no és un element estàtic sinó que ha d’evolucionar amb el temps, ha de créixer i progressar al costat de la població i enfortir el pes de la imatge en l’imaginari col·lectiu.

Són molts els ajuntaments que aquests últims anys han apostat per renovar la imatge corporativa, ja que al llarg dels anys han anat quedant antiquades. El disseny gràfic i les imatges evolucionen i és per aquest motiu que és necessari dedicar esforços i recursos en aquest sentit. Apostar per l’evolució i l’actualització demostra que és un ajuntament viu, consolidat i que s’adapta als nous temps.

L’Escut heràldic municipal, aprovat el 1983, té com a elements: una ploma d’argent, una palma de gules, una corona de llorer de sinople, al peu les quatre barres d’or i per timbre una corona mural. Atributs de Sant Genís, patró del poble.

En el procés de redisseny de la imatge corporativa s’han agafat aquests elements constitutius, simplificant-los a la mínima expressió per tal que l’usuari ho entengui ràpidament i sigui identificable allà on la trobis. En el disseny gràfic la premissa sempre ha de ser transmetre el missatge amb la màxima facilitat i eficàcia.

En l’àmbit del color, també s’han mantingut els colors de l’escut, però en comptes d’estar aplicats en els diferents elements, tota la imatge passa a ser d’un sol color o s’aplica el color com a fons. La tipografia també s’ha renovat totalment com un factor bàsic a l’hora de desenvolupar aquesta millora.

S’han agafat aquests elements constitutius, simplificant-los a la mínima expressió

S’estableixen també les pautes de construcció, ús i aplicacions cromàtiques per tal d’articular, comunicar i aplicar la marca en els seus diferents àmbits.

El redisseny de la identitat gràfica ha estat a càrrec de l’estudi penedesenc de disseny gràfic Zigor Disseny, amb més de deu anys d’experiència en el sector.

Darrera actualització: 22.04.2024 | 13:40