Reclamació de les despeses hipotecàries

Dijous, 8 de febrer de 2024

L'Ajuntament un informa que des del Consell Comarcal de l'Alt Penedès ens envien informació respecte a la reclamació de les despeses hipotecàries.

Les novetats de la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Segons la recent sentencia del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), de 25 de gener de 2024, les persones que van signar la seva hipoteca abans de juny de 2019 poden reclamar la devolució de les despeses de constitució, considerades abusives i nul-les pel Tribunal Suprem l'any 2015.

Qui pot reclamar les despeses de la hipoteca?

Els consumidors que van signar la hipoteca abans de juny de 2019 ¡ que van pagar les despeses de gestoria, notaria, registre, taxació i comissió d'obertura, hagin cancel-lat o no la hipoteca.

Quin termini hi ha per reclamar?

El TJUE declara en aquesta recent sentencia que el termini per reclamar s'inicia quan el consumidor té coneixement que la cláusula d'imposició de despeses és abusiva.

Com s'ha de reclamar? 

  1. Cal adregar una reclamació al Servei d'Atenció al Client de l'entitat financera per qualsevol mitja que deixi constancia de la seva recepció (full oficial de reclamació signat ¡ segellat, correu electrónic o postal amb acusament de recepció).
  2. Si en el termini de 30 dies no s'obté resposta, o aquesta és negativa, podeu sol-licitar la mediació de l'Oficina Comarcal de Consum per intentar resoldre el conflicte de forma amistosa entre les dues parts. Contacteu-nos per a més informació.
  3. En cas que no s'arribi a cap acord per mediació, caldrá iniciar la via judicial. Si limport de la reclamació no supera els 2.000 euros, no és necessari advocat ni procurador per presentar la demanda. El Servei d'Orientació Jurídica us podra informar. Us recordem que també us podeu assessorar en una associació de persones consumidores.
Darrera actualització: 8.02.2024 | 10:37