Celler Parés Baltà

Parés Baltà ha estat sempre un petit celler familiar vinculat des dels seus orígens a la viticultura i a l’agricultura, en el qual tots els seus membres de la família hi estan implicats.

La història de Parés Baltà comença al segle XVIII, essent l’any 1790 quan es van plantar les primers vinyes a la finca, unes vinyes que encara avui envolten la masia on està ubicat el nostre celler a poble de Pacs del Penedès.

Actualment són en Joan i Josep, tercera generació de la família Cusiné, els que estan al capdavant del celler. Compten amb l’ajuda incondicional dels seus pares, Joan i Maria Àngels, i de les seves esposes, Maria Elena Jiménez i Marta Casas; dues dones que es van enamorar dels germans Cusiné a la vegada que ho feien del món del vi, convertint-se així en les enòlogues del celler familiar.

Els nostres valors i il·lusions han anat invariablement lligats al respecte per la natura i a la cura del nostre entorn, per això treballem les nostres vinyes amb viticultura biodinàmica, un tipus d’agricultura que va un pas més enllà de l’ecològica: fomentem la biodiversitat, fem servir plantes que curen plantes i creem les condicions perfectes per a que sigui la natura la que decideixi en cada moment el que necessita.

Amb la Maria Elena i la Marta va arribar la revolució a Parés Baltà. Amb elles es van elaborar nous vins, es van prendre decisions transcendentals com fer la poda en verd d’algunes de les nostres millors vinyes, es van incorporar noves tècniques de vinificació com les àmfores o les damajoanes i es varen començar a recuperar varietats locals gairebé perdudes com la Sumoll, la Malvasia de Sitges o la Carinyena Blanca.

El nostre objectiu segueix sent el del nostre avi, elaborar vins i caves de qualitat, plens de salut i que parlin de les tradicions i costums de la nostra terra.

Descobreix els nostres vins i caves ecològics i biodinàmics, també oferim activitats enoturístiques i bar de vins tot fent-nos una visita.

Masia Can Baltà, s/n - 08796 Pacs del Penedès - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Marta Casas
Telèfon: 938 901 399
Adreça electrònica: paresbalta@paresbalta.com
Lloc web: paresbalta.com/ca/
Horari:  
De dilluns a divendres: 9:30 a 18:30 hores
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 15.02.2024 | 13:49