Xirucaires de Pacs

Breu història

L’entitat no està dins el Registre d’Entitats de la Generalitat ni tampoc Federada per pròpia voluntat dels responsables.

Els Xirucaires de Pacs es van crear arran d’un sopar popular de la Diada de l’11 de setembre de l’any 1996.  Una colla de veïns i veïnes del municipi desprès d’un bon sopar van creure convenient de fer quelcom per cremar-lo, van decidir que l’endemà es trobarien per fer una caminada pel municipi.

D’aquesta manera tant senzilla aquest grup de persones de Pacs, van crear els Xirucaires. S’ho van passar tant bé, que van decidir  fer una caminada un diumenge al mes, ho farien extensiu a la resta del municipi i també als pobles propers, van escollir el nom “Xirucaires” perquè és el que es necessita per fer una bona caminada; unes bones  “xiruques”, també van  nomenar  uns responsables per organitzar les rutes mensuals.

Objectius de l’entitat:

  • Els Xirucaires és un grup obert i acollidor per a totes aquelles persones del nostre municipi i voltants que els hi agradi caminar.
  • Fer poble, que hi participi el màxim nombre de persones del nostre municipi i també de la resta de pobles del voltant.
  • Conèixer noves rutes i racons del Penedès i comarques properes.
  • Gaudir del goig de caminar en companyia tot contemplant bonics paisatges.
  • Continuar amb la tradicional caminada nocturna pels voltants de Santa Llúcia a la muntanya de Sant Pau, es molt participada per la gent de Pacs, en arribar a l’ermita es canten nadales al voltant d’un foc de camp i del pessebre del taller de manualitats de Pacs. La vetllada acaba amb coca, xocolata, cava i refrescos per a tots el participants.
  • Oberts a les necessitats del municipi per col·laborar en tot el que calgui.
     

 

Avinguda Diputació, 1-3 (Aparcament Municipal) - 08796 Pacs del Penedès - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Susi Moreno Reverter
Telèfon: 606 996 944
Telèfon: 636 588 892
Adreça electrònica: xirucairesdepacs@gmail.com
Horari:  
Dia de trobada: Un diumenge al mes
Horari sortida: A les 8:30 hores
Horari arribada: Aproximadament entre les 13:00 - 14:00 hores
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 15.10.2021 | 13:43